1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji’nin 6 santrali YEKDEM kapsamında

Zorlu Enerji’nin 6 santrali YEKDEM kapsamında

Enerji Günlüğü – EPDK, Zorlu Enerji’nin 6 santrali için yaptığı YEKDEM başvurularını kabul etti. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin, YEK...

Zorlu Enerji’nin 6 santrali YEKDEM kapsamında

Enerji Günlüğü – EPDK, Zorlu Enerji’nin 6 santrali için yaptığı YEKDEM başvurularını kabul etti. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin, YEK Destekleme Mekanizması’ndan (YEKDEM) faydalanabilmek adına Gökçedağ RES, Sarıtepe RES, Demirciler RES, Alaşehir I JES, Kızıldere II JES ve Kızıldere III JES santralleri için EPDK’ya yaptığı başvurular kabul edildi. 

YEKDEM, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten tesisler için oluşturulan ve ABD Doları (USD) bazında sabit fiyat garantisi veren bir destekleme sistemi. Zorlu Enerji’nin söz konusu santralleri, 2019 takvim yılında ürettikleri tüm elektriği YEKDEM kapsamında satacak.

SANTRALLERİN SATIŞ FİYATLARI

Şirketin santrallerinden Gökçedağ RES, rüzgar enerjisine dayalı üretim tesislerine verilen kaynak bazında destek fiyatı olan 7,3 USDcent/kwh fiyatından satış yapacak. Sarıtepe RES ve Demirciler RES ise 7,3 USDcent/kwh fiyatına ek olarak, yerli aksam kullanımından dolayı verilen 1,4 USDcent/kwh ek katkıdan da faydalanacak. Bu iki santral, toplamda 8,7 USDcent/kwh fiyatından satış yapacaklar.

Kızıldere II JES jeotermal enerjiye dayalı üretim tesislerine verilen kaynak bazında destek fiyatı olan 10,5 USDcent/kwh fiyatından satış yapacak. Kızıldere III JES ve Alaşehir I JES ise 10,5 USDcent/kwh fiyatına ek olarak, yerli aksam kullanımından dolayı verilen 0,7 USDcent/kwh ek katkıdan da faydalanacak ve toplamda 11,2 USDcent/kwh fiyatından satış yapacaklar. 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler