1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kızıldere II JES elektriğini güneşten karşılayacak

Kızıldere II JES elektriğini güneşten karşılayacak

Zorlu Enerji, işletmekte olduğu Kızıldere II Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) yardımcı kaynak olarak 10 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

Kızıldere II JES elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Denizli’deki Kızıldere II Jeotermal Enerji Santrali'nin (JES) elektrik ihtiyacı sahasında ve çatısında kurulacak 10 MW’lık güneş enerjisi santralinden (GES) karşılanacak. 

Zorlu Enerji şirketlerinden Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Denizli ili, Sarayköy İlçesi sınırları içerisinde işletilmekte olan Kızıldere II Jeotermal Enerji Santrali (JES) hibrit santrale dönüştürülecek. Halihazırda işletilmekte olan 80 MW kapasiteli Kızıldere II JES’in çatısına ve santral alanına 9,9716 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ilave edilerek, Birleşik Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi’ne dönüştürülmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 86 milyon TL değerindeki proje ile Kızıldere – II JES tesisinin iç tüketim ihtiyacının giderilecek. Bu nedenle enterkonnekte sisteme verilecek toplam elektrik kapasitesinde (80 MWe) herhangi bir artış olmayacak.

Proje kapsamında yardımcı kaynak olarak kurulacak güneş santralinde her biri 410 Wp gücünde 29 bin 515 adet monokristal tipte güneş paneli kullanılacak. Santral yaklaşık 18 hektarlık alanda kurulacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler