1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ kuruldu

Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ kuruldu

Zorlu Enerji, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren 3 şirketini çatısı altında birleştirdiği Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ kuruldu.

Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ kuruldu

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren 3 şirketini çatısı altında birleştirdiği Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ kuruldu.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, yüzde 100 bağlı ortaklıkları Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi AŞ, Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ ve Rotor Elektrik Üretim AŞ’yi kül halinde kısmi bölünme yoluyla yine yüzde 100 bağlı ortaklığı olarak kurduğu yeni şirketi Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ’nin çatısı altında topladı. 

Bursa Ticaret Sicil Müdürlüğü kısmi bölünme kararını tescil etti. Böylece Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ’nin kuruluş işlemleri de tamamlanmış oldu. 

1.045.000.000 TL sermaye ile kurulan olan Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ’nin faaliyet alanı şöyle tanımlandı; “Jeotermal santraller de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla her türlü yenilenebilir enerji kaynağına dayalı santraller kurmak, işletmek ve üretilen enerjinin mevzuata uygun olarak dağıtımı, satışını yapmak ve çeşitli şirketlerin kurulmasını temin etmek veya sermayelerine katılmak”. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler