1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu’nun yenilenebilir şirketleri birleşiyor

Zorlu’nun yenilenebilir şirketleri birleşiyor

Zorlu Enerji, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren 3 şirketini yeni şirketinde birleştirecek. 

Zorlu’nun yenilenebilir şirketleri birleşiyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren 3 şirketini yeni şirketinde birleştirecek. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, yüzde 100 bağlı ortaklıkları Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi AŞ, Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ ve Rotor Elektrik Üretim AŞ’yi kül halinde kısmi bölünme yoluyla yine yüzde 100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak olan Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ adlı şirkete devredecek. 

Şirket daha önce SPK başvurusu yaptığı işlemle ilgili Genel Kurul onayı almak üzere Olağanüstü Toplantı çağrısı yaptı. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 18 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak. 

Şirketin Nisan ayında yaptığı açıklamada, 1.045.000.000 TL sermaye ile kurulacak olan Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ’nin faaliyet alanı şöyle tanımlanmıştı; “Jeotermal santraller de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla her türlü yenilenebilir enerji kaynağına dayalı santraller kurmak, işletmek ve üretilen enerjinin mevzuata uygun olarak dağıtımı, satışını yapmak ve çeşitli şirketlerin kurulmasını temin etmek veya sermayelerine katılmak”. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler