1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ kuruluyor

Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ kuruluyor

Zorlu Enerji, yenilenebilir enerji yatırımları için Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ unvanıyla yeni bir şirket kuruyor. 

Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ kuruluyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, yenilenebilir enerji yatırımları için Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ unvanıyla yeni bir şirket kuruyor. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ Yönetim Kurulu, yenilenebilir enerji yatırımları için Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ unvanıyla yeni bir şirket kurma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme yoluyla kurulacak olan yeni şirketin sermayesinin 1.045.000.000 TL olacağı bildirildi. 

Açıklamada Zorlu Enerji AŞ’nin; Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi AŞ, Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ ve Rotor Elektrik Üretim AŞ’nin sermayelerinde sahip olduğu %100 oranındaki payların tamamının ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, işletme bütünlüğünü bozmayacak şekilde, kül halinde kısmi bölünme yolu ile Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ’ye devrine karar verildiği ifade edildi. 

Zorlu Enerji AŞ’nin %100 bağlı ortaklığı olarak kurulacak olan Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ’nin faaliyetleri, şirketin açıklamasında şöyle tanımlandı; “Jeotermal santraller de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla her türlü yenilenebilir enerji kaynağına dayalı santraller kurmak, işletmek ve üretilen enerjinin mevzuata uygun olarak dağıtımı, satışını yapmak ve çeşitli şirketlerin kurulmasını temin etmek veya sermayelerine katılmak”. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler