1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu’nun sürdürülebilirlik performans skoru yükseldi

Zorlu’nun sürdürülebilirlik performans skoru yükseldi

Zorlu Enerji, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) faaliyetleri ile küresel ölçekte aktif olarak değerlendirilen 57 enerji şirketi arasında 4’üncü oldu. 

Zorlu’nun sürdürülebilirlik performans skoru yükseldi

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Moody’s tarafından yapılan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) değerlendirmesinde elde ettiği 61 puanla notunu “İleri Düzey” seviyesine yükseltti. 

Zorlu Enerji, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) puanını bir üst seviyeye taşımayı başardı. 2022 yılı değerlendirmesi bağımsız derecelendirme ve araştırma kuruluşu Moody’s tarafından gerçekleştirilen Zorlu Enerji, performans skorunu bir önceki yıla göre 4 puan daha yükselterek skorunu 61’e, seviyesini İleri Düzey (Advanced)’e taşıdı. 

Zorlu Enerji için raporda; tüm ESG faktörlerini stratejisine entegre etmek üzere güçlü bir istek ve kapasite sergilediği belirtiliyor. Ayrıca şirketin çevre ile ilgili konularda ileri seviyede gelişmiş bir performans gösterdiği de değerlendirildi.

57 ŞİRKET ARASINDA 4. SIRADA

Zorlu Enerji, sektöründe Moody’s tarafından değerlendirilen 57 enerji şirketi arasında 4. sırada yer aldı.

Zorlu Enerji, 2020 yılında belirlemiş olduğu sürdürülebilirlik stratejisini ve hedeflerini gerçekleştirmek üzere Türkiye’de ve enerji sektöründe ilk olarak başlattığı uygulamalar arasında yer alan entegre faaliyet raporunun yayımlanması, sera gazı yönetimi için bilim temelli hedeflerin geliştirilmesi, biyoçeşitlilik yönetim sisteminin kurulması, sürdürülebilirlik yönetişim yapısı oluşturulması, Ar-Ge yurtiçi ve yurtdışı kaynak destekli projelerin yürütülmesi ve insan kaynakları alanındaki çalışmaların SENERJİ işveren marka çatısı altında organize edilmesi başta olmak üzere farklı programlar ile ESG notlamasında son 2 yılda puanını 12 puan yükseltmiş oldu.

“HEDEFİMİZ ESG NOTUMUZU 70’LERE TAŞIMAK”

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilirlik konusunu, uzun süredir kapsayıcı ve döngüsel bir ekonomi yönetimini sağlamak ve iklim kriziyle mücadeleye destek vermek amacıyla yaşam ve var olma biçimimiz olarak görüyoruz. İş yapış biçimimizi, anlayışımızı, stratejimizi ve vizyonumuzu ESG boyutlarında şekillendirerek üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekle kalmıyor, tüm paydaşlarımız için de değer yaratılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimiz altında odaklandığımız birçok alan var” ifadesini kullandı. 

Ak ayrıca, ESG notlarıyla küresel ölçekte 57 enerji şirketi içinde 4. sırada değerlendirilmiş olmanın gurur verici olduğunu belirterek, hedeflerinin notlarını yetmişlere taşıyabilmek olduğunu kaydetti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler