1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji sermayesini 6 milyar liraya çıkaracak

Zorlu Enerji sermayesini 6 milyar liraya çıkaracak

Zorlu Enerji, 2,5 milyar lira olan sermayesini 6 milyar liraya çıkarıyor.

Zorlu Enerji sermayesini 6 milyar liraya çıkaracak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, 2,5 milyar lira olan sermayesini %140 oranında arttırarak 6 milyar liraya çıkarıyor.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ [ZOREN], 6.000.000.000 lira olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içinde, 2.500.000.000 lira olan çıkarılmış sermayesini; tamamı nakden karşılanmak suretiyle 3.500.000.000 lira (%140 oranında) artırarak 6.000.000.000 liraya çıkarıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, sermaye arttırma işleminin döviz cinsinden kredi riskinin azaltılması; bilanço ve finansal durumunun güçlendirilmesi ve planlanan yatırımların gerektirdiği sermaye ihtiyacının sağlanması amacıyla yapıldığı bildirildi. 

Sermaye arttırma işlemi sırasında mevcut ortakların yeni pay alma hakları (rüçhan hakkı) kısıtlanmayacak ve yeni pay alma hakları 1 Kuruş (0,01 lira) nominal değerli her bir pay için 0,01 lira fiyattan kullandırılacak. 

Sermaye arttırımında A grubu pay sahiplerine A grubu, B grubu pay sahiplerine B grubu pay verilecek. Yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün olacak; bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkı kullanım süresi, izleyen iş gününün akşamı sona erecek. 

Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların B grubu olarak; 2 işgünü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul AŞ Birincil Piyasa'da oluşacak fiyattan Borsa'da satılacak. İhraç edilecek B Grubu paylar da "borsada işlem gören" nitelikte oluşturulacak. 

Süresi içinde satılmayan halka arzdan arta kalan payların mevcudiyeti halinde, Zorlu Holding AŞ Yönetim Kurulu'nun satın alma taahhüdü çerçevesinde, kalan payların satış süresinin bitişini takip eden 3 işgünü içinde, halka arz fiyatının ortalamasından aşağı olmamak üzere, bedelleri tam ve nakden ödenmek suretiyle Zorlu Holding AŞ tarafından satın alınacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler