1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. 11 Hidroelektrik Santrali daha özelleştirilecek

11 Hidroelektrik Santrali daha özelleştirilecek

Enerji Günlüğü – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait 11 HES'i özelleştirme kapsamına aldı.Özelleştirme İdaresi...

11 Hidroelektrik Santrali daha özelleştirilecek

Enerji Günlüğü – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait 11 HES'i özelleştirme kapsamına aldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Manyas, Demirköprü, Çine, Akköprü, Topçam, Kepez 1, Dinar 2, Suçatı, Değirmendere, Karaçay ve Kuzuculu Hidroelektrik Santrallerinin ve bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi.

Özelleştirme ilanına göre, söz konusu Hidroelektrik Santrallerinin 'İşletme Hakkının Verilmesi', bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların 'İşletme Hakkının Verilmesi' ve/veya 'Kullanım İzninin Devri' yöntemi ile özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri ise 31/12/2020 tarihine kadar tamamlanacak. 

Ayrıca Aydın ili, Didim ilçesi, Didim Mahallesi 13044 ve 13499 parsellerde yer alan taşınmazların Elektrik Üretim Anonim Şirketine ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketine ait olan hisselerinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, söz konusu taşınmazların satış suretiyle özelleştirilmesine, özelleştirme işlemlerinin 31.12.2020 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler