1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Topçam HES’in Bilgin Enerji’ye devri tamamlandı

Topçam HES’in Bilgin Enerji’ye devri tamamlandı

EÜAŞ özelleştirmeleri kapsamında Ordu’da bulunan 61 MW’lık Topçam HES’in Bilgin Enerji’ye devir işlemleri tamamlandı.

Topçam HES’in Bilgin Enerji’ye devri tamamlandı

Enerji Günlüğü - EÜAŞ özelleştirmeleri kapsamında Ordu’da bulunan 61 MW’lık Topçam HES’in Bilgin Enerji’ye devir işlemleri tamamlandı.

Ordu'nun Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi mevkiinde, Melet Irmağı üzerinde bulunan Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların ‘İşletme Hakkının Verilmesi’ yöntemi ile özelleştirilmesi ile ilgili olarak yürütülen özelleştirme işlemleri tamamlandı. Bilgin Güç Santralleri Enerji Üretim AŞ, daha önce Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen 61,35 MWe kurulu güce sahip santralin devir alma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. 

Duyuruya göre, Topçam HES ile birlikte şirketin toplam enerji üretim santrali sayısı 13’e, kurulu gücü ise 1798 MW’a yükseldi.

Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) temeli Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 1997 yılında atılmıştı. 2014 yılında tamamlanan ancak  su sızıntısı nedeniyle üretime geçemeyen 3 üniteli Hidroelektrik Santral (HES) 2016 yılı Aralık ayında elektrik üretmeye başlamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler