1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Akköprü HES’in özelleştirilmesine rekabet izni

Akköprü HES’in özelleştirilmesine rekabet izni

Rekabet Kurumu, Muğla’da Dalaman Çayı üzerinde kurulu 115 MW’lık Akköprü HES’in Aydem Yenilenebilir Enerji tarafından devralınmasına izin verdi.

Akköprü HES’in özelleştirilmesine rekabet izni

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, Muğla’da Dalaman Çayı üzerinde kurulu 115 MW’lık Akköprü HES’in Aydem Yenilenebilir Enerji tarafından devralınmasına izin verdi.

Rekabet Kurumu, Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Akköprü Hidroelektrik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilmesine izin verdiğini açıkladı. 

Açıklamaya göre, teklif sahipleri Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş., Cemar Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti., Entek Elektrik Üretimi A.Ş.’nin her biri açısından gerçekleştirilecek devralma işlemine izin verildi.

Aydem Aydem Yenilenebilir Enerji, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2021 yılı Eylül ayında yapılan ihalede 605 milyon lira ile en yüksek teklifi vererek santrali bünyesine katmıştı. Şirket santrali 49 yıllığına işletecek.

İhalede Çelikler 550 milyon, Demas inşaat 575 milyon, Entek Elektrik 595 milyon ve Cemar Madencilik 600 milyon teklif vermişti.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Dalaman Çayı üzerinde 115 MW kurulu güce sahip olan Akköprü HES, yıllık 343 GWh üretim kapasitesi ile 187 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler