1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı Kasım`da

7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı Kasım`da

Enerji Günlüğü - 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilecek.Türkiye'de uluslararası...

7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı Kasım`da

Enerji Günlüğü - 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilecek.

Türkiye'de uluslararası anlamda hem kongre hem fuar hem de B2B etkinliklerinin bir arada gerçekleştirildiği tek platform olan EIF ‘7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’ 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium’da dünyanın önde gelen enerji sektörü karar alıcılarını, uzmanlarını, özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Dünya enerji sektörü ile ülkemiz enerji sektörüne genel bakış çerçevesinde T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Azerbaycan, Rusya, Gürcistan, Katar, İngiltere, Bulgaristan, Hindistan, Türkmenistan, Amerika Birleşik Devletleri, Kenya, Mozambik, Irak, Çin, Güney Kore, Japonya Enerji Bakanları davet edildi. Lisanssız Elektrik üretimi, Bor Madeni ve Enerji Hukuku konularında paralel oturumların da gerçekleşeceği kongrede özel randevu sistemi ile firma eşleştirmeleri yapılarak ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

ENERJİ PİYASALARI İNCELENECEK

Global Enerji Derneği Başkanı Avukat Çiğdem Dilek yaptığı açıklamada, “Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı/ EIF 2014, Dünya’da ve Türkiye’de enerji üretimine ilişkin çok çeşitli konuların tartışılacağı bir platform. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek kongremizin amacı başta elektrik üretim kaynakları olmak üzere Dünya ve Türkiye enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak.

Ayrıca bu yıl yine, kongre programı kapsamında ikili görüşmeler etkinliği, kısa kurslar ve fuar alanı olacak. Kongre kapsamında gerçekleşecek olan fuar etkinliği uluslararası anlamda bölgenin en büyük ve en etkili enerji fuarı. Kongremiz 24 - 25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilecek. Kongreye yerli ve yabancı pek çok enerji firması yetkililerinin yanı sıra, akademisyenler, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de iştirak edecek” açıklamasında bulundu.

ETKİNLİK KONULARI

Etkinlik kapsamında, ETİ Maden koordinatörlüğünde “BOR Semineri”, Ankara Ticaret Odası koordinatörlüğünde “Lisanssız Elektrik Üretimi Sempozyumu” düzenleneceğine değinen Dilek “Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın bu yılki programında konu başlıklarının bazıları ise şöyle sıraladı: 2014 Dünya ve Türkiye Enerji Görünümü, Enerji Güvenliği ve Türkiye’nin Bölgedeki Rolü, Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansmanı, Hidroelektrik Santral Yatırımları ve HES Teknolojileri, Güneş Enerjisi Üretim Yatırımlarında Son Durum Lisans Süreci, Rüzgar Enerjisi yatırımları, Uluslararası Projeler ve Türkiye’nin Bölgedeki Rolü, Türkiye ve Civar Bölgeler Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretim Yatırımları, Petrol kanunu kapsamında intibak sürecinin değerlendirilmesi, Kömürden elektrik üretimi.

Önceki ve Sonraki Haberler