1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB G7 planını 5 Aralık’ta uygulamaya koyacak

AB G7 planını 5 Aralık’ta uygulamaya koyacak

AB, Rusya'nın 5 Aralık'ta başlatacağı petrol fiyat sınırlamasına hazır olmayı bekliyor.

AB G7 planını 5 Aralık’ta uygulamaya koyacak

Enerji Günlüğü - AB Enerji Sorumlusu Simson, 5 Aralık’ta G7 planının uygulamaya konulacağını ve bu tarihten itibaren Rusya’dan ham petrol satın almayacaklarını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Enerji Politikası Şefi Kadri Simson, AB'nin 5 Aralık 2022 tarihinde Rus ham petrolünün fiyatını sınırlamaya yönelik bir G7 planının uygulamaya konulması için yönetmeliklerini zamanında tamamlamayı beklediğini söyledi.

AB bu tarihten itibaren Rus ham petrolünün ve 5 Şubat'tan itibaren de Rus petrol ürünlerinin ithalatını yasaklayarak Rusya'yı petrol gelirlerinden mahrum bırakmayı planlıyor. Böylece Rusya alternatif pazarlar aramak zorunda kalacak. Ayrıca AB, nakliye hizmetleri sağlayıcılarının, yalnızca zorunlu düşük fiyatlarla Rus petrolünün ihracatına yardımcı olmalarına izin verecek.

“RUS HAM PETROLÜNÜ SATIN ALMAYACAĞIZ”

Kadri Simson, "Yaptırımlarımız AB üye ülkeleri için ham petrolü kapsayacak. Bu nedenle 5 Aralık'tan itibaren Rus ham petrolünü satın almayacağız ve sekizinci yaptırım paketimizle uluslararası alıcılar için olası petrol fiyatı açığını kapattık" dedi.

“AB’NİN G7 HAMLESİ PETROL PİYASASINDA BELİRSİZLİK YARATACAK”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ise AB’nin Rusya’yı petrol ihracatından mahrum bırakma hamlesinin petrol piyasaları için daha fazla belirsizlik yaratacağını ve dizel de dahil olmak üzere fiyatlar üzerindeki baskıyı arttıracağını söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler