1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB, Rusya için yeni yaptırım paketi teklif etti

AB, Rusya için yeni yaptırım paketi teklif etti

Avrupa Birliği, üçüncü ülkelere satılan Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketi için teklif verdi. 

AB, Rusya için yeni yaptırım paketi teklif etti

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından ülkeye yönelik çeşitli yaptırımları devreye alan AB, yeni bir yaptırım paketi teklif etti.

Avrupa Birliği, kısmi seferberlik ilanının ve referandum kararının ardından Rusya'ya karşı yeni bir yaptırım paketi teklif etti. Yeni paketin içeriğinde belirli Rus ürünlerine ithalat yasağı konulması, Rusya'ya önemli teknoloji ihracatının yasaklanması ve üçüncü ülkelere satılan Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması gibi yaptırımlar yer alıyor. Yaptırımların devreye alınması için AB'nin 27 üye ülkesi tarafından onaylanması gerekiyor. AB daha önce de Rus petrolüne ilişkin kısmi bir yaptırım kararı almıştı.

VON DER LEYEN: RUSYA 7 MİLYAR EURO GELİRDEN MAHRUM OLACAK

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen teklife ilişkin yaptığı değerlendirmede, yeni yaptırımların Rusya'yı 7 milyar euro ihracat gelirinden mahrum bırakacağını ifade etti.

Öte yandan Avrupa Birliği üyesi 15 ülke, Avrupa Komisyonu'na gönderdikleri ortak imzalı bir mektupla ithal doğal gaza tavan fiyat sınırı getirilmesine yönelik plan yapılmasını talep etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler