1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa enerji tedbirleri paketini bugün duyuracak

Avrupa enerji tedbirleri paketini bugün duyuracak

Rusya’dan gelen doğalgazın kesilmesiyle arz güvenliği tehlikeye giren Avrupa Birliği bugün bir tedbir paketi açıklayacak. Paketin yardımıyla bölgede enerji fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilmesi bekleniyor.

Avrupa enerji tedbirleri paketini bugün duyuracak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği’ni sert bir kış bekliyor. Birliğin doğalgaz ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Rusya’nın yaptırımlara tepki olarak AB’ye gaz arzını kesmesi Avrupa’yı sert tedbirler almak zorunda bırakıyor. Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan tedbir paketi bugün açıklanacak. 

Daha önce basında yer alan bilgilere göre pakette yer alması beklenen tedbirler arasında enerji şirketlerinin elde ettikleri aşırı kârların vergilendirilmesi ve Birlik genelinde elektrik tüketiminin azaltılması bulunuyor.
Doğalgaz dışındaki kaynaklardan enerji üreten şirketlerin gelirlerinde artış yaşanması halinde vergi dilimlerinin artırılması ve bu sayede işletme ve hanelerin enerji faturalarına finansman sağlanması bekleniyor.

YENİLENEBİLİR KAYNAKLARA TAVAN FİYAT

Rüzgar, güneş ve nükleer santrallerde üretilen elektriğin megawatt saat başına ücretin 180 euroyla sınırlandırılması maddesi de önlemler arasında bulunuyor. Böylece doğal gaz dışındaki kaynaklardan elde edilen elektriğin fiyatının düşmesi hedefleniyor.

Petrol, gaz ve rafineri şirketlerinin ise 2022 yılındaki elde ettikleri kârların bir bölümünün dayanışma katkısı olarak hükümete transfer etmeleri istenecek.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler