1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB iki TPAO yöneticisine yaptırımların süresini uzattı

AB iki TPAO yöneticisine yaptırımların süresini uzattı

AB, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine dahil olan iki TPAO yöneticisine uyguladığı yaptırımları 1 yıl daha uzattı.

AB iki TPAO yöneticisine yaptırımların süresini uzattı

Enerji Günlüğü - AB, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine dahil olan iki TPAO yöneticisine uyguladığı yaptırımları 1 yıl daha uzattı.

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyeti yakınlarında yaptığı ve AB'nin "yasadışı" olarak nitelendirdiği sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ferruh Akalın ile TPAO Arama Daire Başkanlığı Müdür Yardımcısı Ali Coşkun Namoğlu'na uygulanan yaptırımların süresinin 1 yıl daha uzatıldığını açıkladı. Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamada yaptırım çerçevesinin 12 Kasım 2021 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Avrupa Birliği ülkeleri, İki TPAO yöneticisi hakkında "Doğu Akadeniz'de hidrokarbon arama faaliyetlerini planlama, yönetme ve uygulamadan" sorumlu oldukları için şubat ayı sonunda yaptırım kararı almıştı. Akalın ile Namoğlu'na AB ülkelerine giriş yasağı getirilmiş ve AB'deki mal varlıkları da dondurulmuştu. Ayrıca AB kişi ve kurumlarının iki yöneticiye fon aktarması da yasaklanmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler