1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, TPAO’ya Doğu Akdeniz yaptırımlarını askıya aldı

AB, TPAO’ya Doğu Akdeniz yaptırımlarını askıya aldı

AB'nin, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) üst düzey yöneticilerini kara listeye alma planlarını dondurduğu kaydedildi.

AB, TPAO’ya Doğu Akdeniz yaptırımlarını askıya aldı

Enerji Günlüğü - AB'nin, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) üst düzey yöneticilerini kara listeye alma planlarını dondurduğu kaydedildi.

Reuters’ın konuya hâkim kaynaklara dayandırdığı haberine göre Avrupa Birliği, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki “yetkisiz” doğal gaz arama faaliyetleri nedeniyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) üst düzey yöneticilerini ekonomik kara listeye alma planlarını askıya aldı. Reuters’a bilgi veren kaynaklardan biri, “Artık ekonomik yaptırımları konuşmuyoruz,” ifadesini kullanırken bir diğer kaynak yaptırım çalışmalarının hiçbir zaman gerçek anlamda başlamadığını belirtti.

SON GELİŞMELER AB’NİN TAVRINI DEĞİŞTİRDİ

AB liderleri, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Türkiye’nin bölgedeki faaliyetleri nedeniyle isim vermeksizin bazı yetkililerin varlıklarını dondurma ve bu yetkililere seyahat yasağı getirme gibi tedbirleri gündemine almıştı. AB aynı zamanda 25-26 Mart'ta düzenlecek zirvede daha sert ekonomik yaptırımları ele almayı da kabul etmişti. Ancak bu yıl Türkiye hükümetinin daha yapıcı üslubu ve Türkiye ile Yunanistan arasında yeniden başlayan doğrudan görüşmeler, havanın değişmesine yardımcı oldu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler