1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Türkiye’ye Akdeniz’deki enerji çalışmaları yaptırımını uzattı

AB, Türkiye’ye Akdeniz’deki enerji çalışmaları yaptırımını uzattı

Avrupa Konseyi, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerinin izinsiz olduğunu gerekçe göstererek Türkiye'ye uyguladığı yaptırımları 1 yıl daha uzatma kararı aldı.

AB, Türkiye’ye Akdeniz’deki enerji çalışmaları yaptırımını uzattı

Enerji Günlüğü - AB Konseyi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de petrol ve gaz arama faaliyetlerinin izinsiz olduğu gerekçesiyle uygulanan yaptırımları 12 Kasım 2023 tarihine kadar uzattı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğal gaz sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye uyguladığı yaptırımları 12 Kasım 2023 tarihine kadar uzatma kararı aldığını açıkladı. Açıklamada yaptırımların gerekçesi "Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de izinsiz petrol arama faaliyetleri” olarak kaydedildi. Yaptırımlar geçen sene 11 Kasım’da da bir sene uzatılmıştı.

Yaptırımlar kapsamında Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon sondaj faaliyetlerinde yer almış ya da sorumluluğu bulunan kişi ve kuruluşlar için kısıtlayıcı tedbirler uyguluyor. Yaptırımlar bu kişilerin AB'ye seyahatinin engellenmesini ve varlıklarının dondurulmasını da kapsıyor.

Şimdiye kadar yaptırımlar iki kişiye uygulandı. 2020 Şubat ayında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) iki yöneticisi yaptırım listesine alınmıştı. Birlik 11 Kasım 2020'de Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki sismik araştırma faaliyetleri nedeniyle aşamalı yaptırım kararı almıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler