1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD akaryakıt boru hattı fidyesinin yarısını geri aldı

ABD akaryakıt boru hattı fidyesinin yarısını geri aldı

ABD, Colonial Boru Hattı’na yapılan siber saldırıda ödediği fidyenin 2,3 milyon dolarını geri aldı.

ABD akaryakıt boru hattı fidyesinin yarısını geri aldı

Enerji Günlüğü - ABD, Colonial Boru Hattı’na yapılan siber saldırıda ödediği fidyenin 2,3 milyon dolarını geri aldı.

ABD Adalet Bakanlığı, ülkedeki en büyük akaryakıt boru hattı olan Colonial’a düzenlenen fidye yazılımı saldırısından, korsanlara ödenen 2,3 milyon dolar değerindeki kripto para birimine el koyduğunu açıkladı. Colonial Pipeline, saldırıdan etkilenen sistemlere yeniden erişim sağlamak için siber korsanlara 5 milyon dolara yakın ödeme yaptığını bildirmişti.

Adalet Bakan Yardımcısı Lisa Monaco, Adalet Bakanlığı’nın Colonial’ın ödediği fidyenin “çoğunluğunu tespit ettiğini ve geri aldığını” söyledi. Monaco, müfettişlerin geçen ayki siber saldırının ardından Colonial tarafından ödenen 2,3 milyon dolar civarında değere sahip 63,7 Bitcoin ele geçirdiğini duyurdu. 

Amerikalı yetkililerin Rusya’dan faaliyet gösterdiğini belirttiği bir siber suç örgütü geçen ay ABD’nin Doğu yakasında yakıt boru hattına sızarak sistemlerini kilitlemiş ve saldırıyı sona erdirmek için fidye talep etmişti.

ABD’nin doğu yakasının neredeyse yarısının yakıt ihtiyacını karşılayan şirketin bilgisayar sistemleri, fidye yazılımıyla bloke edilince, şirket tüm operasyonlarını durdurmuştu, olayın ardından ABD’nin Doğu yakasında benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşmuştu. Colonial şirketi Güney’deki Teksas eyaletinden Doğu kıyısı boyunca Florida ve ardından da Kuzeydeki New Jersey eyaletine kadar 9 bin kilometreye yakın akaryakıt taşıyan bir boru hattı sistemi işletiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler