1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de siber saldırıya uğrayan boru hattı faaliyette

ABD'de siber saldırıya uğrayan boru hattı faaliyette

ABD’de fidye için siber saldırıya uğrayan Collanial Akaryakıt Boru Hattı, ödeme yapılması ardından normal çalışmalarına başladı.

ABD'de siber saldırıya uğrayan boru hattı faaliyette

Enerji Günlüğü - ABD’de fidye için siber saldırıya uğrayan Collanial Akaryakıt Boru Hattı, ödeme yapılması ardından normal çalışmalarına başladı.

ABD'nin en önemli akaryakıt boru hattı olan ve ülkenin Doğu eyaletlerine hizmet veren Collanial Boru Hattı’nın yaşanan siber saldırı ardından normal operasyonlarının devam ettiği bildirildi. ABD’nin doğu eyaletlerinde akaryakıt boru hattı işleten Colonial Pipeline şirketinin yaptığı açıklamaya göre, 7 Mayıs Cuma günü Rusya kaynaklı bilgisayar korsanlarının fidye karşılığında şirketin bilgisayar sistemini bloke ettiği için faaliyetleri duran Colonial akaryakıt boru hattının faaliyetleri 12 Mayıs Çarşamba akşamı yeniden başlatıldı. Ancak tedarik zincirinin yeniden eski haline dönmesi hafta sonunu buldu.

Konuya yakın kaynaklara göre Colonial Pipeline şirketi, fidye yazılımıyla saldırı düzenleyen korsanlara saldırının ertesi günü 5 milyon dolar değerinde kripto para fidye ödemesi yaptı.

ABD’nin doğu yakasının neredeyse yarısının yakıt ihtiyacını karşılayan şirketin bilgisayar sistemleri, fidye yazılımıyla bloke edilince, şirket tüm operasyonlarını durdurmuştu, olayın ardından ABD’nin Doğu yakasında benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşmuştu. Colonial şirketi güneydeki Teksas eyaletinden Doğu kıyısı boyunca Florida ve ardından da Kuzeydeki New Jersey eyaletine kadar 9 bin kilometreye yakın akaryakıt taşıyan bir boru hattı sistemi işletiyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler