1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD denizüstü RES kapasitesini katlamaya hazırlanıyor

ABD denizüstü RES kapasitesini katlamaya hazırlanıyor

ABD’nin ilk ticari ölçekli denizüstü rüzgar projesi olan 800 MW’lık Vineyard RES için çevresel inceleme tamamlandı.

ABD denizüstü RES kapasitesini katlamaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin ilk ticari ölçekli denizüstü rüzgar projesi olan 800 MW’lık Vineyard RES için çevresel inceleme tamamlandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde denizüstü (offshore) rüzgâr enerjisi sektörü ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ile hız kazanıyor. ABD İçişleri Bakanlığı, Başkan Joe Biden'ın yenilenebilir enerjiyi genişletme çabasında önemli bir rol oynayacak olan, uzun süredir durmuş olan bir denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi projesinin nihai onayına yönelik önemli bir adım atıldığını açıkladı. Açıklamaya göre, Massachusetts kıyısındaki 800 MW kurulu gücündeki Vineyard Rüzgar Santrali projesi için çevresel inceleme tamamlandı. Böylece Proje için Nisan ayında resmi bir yetkilendirme yapılacak.

Vineyard Wind LLC’nin Massachusetts sahili yakınlarında kurmayı planladığı 2,8 milyar dolar değerindeki Vineyard RES, 62 türbinden oluşacak. Projenin bu yılın ikinci yarısında kesinleşmesi ve 2023 yılında elektrik üretimine başlaması bekleniyor. 

“DAHA FAZLA DENİZÜSTÜ RES İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki açık deniz rüzgar endüstrisini düzenlemekle görevli ajans olan Okyanus Enerjisi Yönetimi Bürosu (BOEM) Yönetim Direktörü Amanda Lefton konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu, Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla denizüstü rüzgar kurulumu geliştirme sürecinde gerçekten önemli bir adım” ifadesini kullandı.

SANTRAL TEK BAŞINA BİDEN’IN TAAHHÜDÜNÜ YERİNE GETİREBİLİR

Federal sularda ilk büyük denizüstü rüzgar santrali olmaya aday olan Vineyard projesi, Biden’ın Ocak ayında imzaladığı ABD sularında rüzgar enerjisi kapasitesini 2030’a kadar ikiye katlama kararnamesindeki bu hedefi tek başına yerine getirebilir. 

ABD’de 124000 MW karasal rüzgar enerjisi kurulu kapasitesi bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler