1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vinyard denizüstü RES elektrik üretimine hazırlanıyor

Vinyard denizüstü RES elektrik üretimine hazırlanıyor

ABD sularında ilk büyük denizüstü rüzgar santrali olacak santrali Vineyard Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) elektrik üretimi Ekim ortasına kadar başlayacak.

Vinyard denizüstü RES elektrik üretimine hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin ilk ticari ölçekli denizüstü rüzgar enerjisi projesi olan 806 MW'lık Vineyard RES, Ekim ayında elektrik üretimine başlayacak. 

Avangrid Renewables, ve Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) ortaklığı Vineyard Wind tarafından gerçekleştirilen Vineyard Denizüstü (Offshore) Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES), elektrik üretimi erkene alındı. 2023 yılı sonunda elektrik üretimine başlaması planlanan santralde dünyanın en büyük rüzgar türbinlerinin takılması sonrası Ekim ayı ortalarına kadar elektrik üretimine başlanacak.

400 BİN EVE ELEKTRİK SAĞLAYACAK

Massachusetts açıklarında inşa edilen 4 milyar dolarlık projenin, 400 bine evin yıllık elektrik ihtiyacını karşılaması planlanıyor.

806 MW kurulu gücündeki Vineyard Vineyard RES, 62 GE Haliade-X türbininden oluşacak. Başlangıçta, santralde altı türbin ile yaklaşık 78 MW’lık elektrik üretilecek ve yıl sonuna kadar üretim 200 ila 300 MW’a çıkarılacak. 2024 ortasına kadar tam ticari operasyonların gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD, 2030 yılına kadar 30,000 MW denizüstü rüzgar enerjisi kurulumu hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler