1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vinyard denizüstü RES’e son onay verildi 

Vinyard denizüstü RES’e son onay verildi 

ABD’nin ilk ticari ölçekli denizüstü rüzgar enerjisi projesi olan 800 MW’lık Vineyard RES için Biden yönetimi nihai onay verdi.

Vinyard denizüstü RES’e son onay verildi 

Enerji Günlüğü - ABD’nin ilk ticari ölçekli denizüstü rüzgar enerjisi projesi olan 800 MW’lık Vineyard RES için Biden yönetimi nihai onay verdi.

ABD Biden yönetimi, ülkenin ilk ticari ölçekli rüzgar santrali Vineyard Rüzgar Enerjisi Santrali’ne (RES) nihai onayı verdi. Onlarca yıldır gündemde olan bir proje olan Vineyard RES için federal inceleme sürecindeki son büyük adım atıldı ve ABD denizüstü rüzgar endüstrisini düzenlemekle görevli ajans olan Okyanus Enerjisi Yönetimi Bürosu (BOEM) projeye onay verdi. 

"SONUNDA MÜMKÜN OLAN EN GÜÇLÜ PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Vineyard Wind CEO’su Lars T. Pedersen, BOEM’in verdiği onaydan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bu son büyük federal onayı almak, Vineyard Wind 1 projesinin sonunda meyve verebileceği anlamına geliyor. Bu noktaya gelmek için uzun bir yol katettik, ancak nihayetinde bu sürecin sonuna mümkün olan en güçlü projeyi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Massachusetts kıyısındaki 800 MW kurulu gücündeki Vineyard Rüzgar Santrali projesi, Avangrid Renewables, ve Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) ortaklığı Vineyard Wind tarafından gerçekleştirilecek. 2,8 milyar dolar değerindeki Vineyard RES, 62 GE Haliade-X türbininden oluşacak. Federal sularda ilk büyük denizüstü rüzgar santrali olacak santralin 2023 yılında elektrik üretimine başlaması bekleniyor. 

Projenin, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ocak ayında imzaladığı ABD sularında rüzgar enerjisi kapasitesini 2030’a kadar ikiye katlama kararnamesindeki bu hedefi tek başına yerine getirebileceği kaydediliyor. ABD, 2030 yılına kadar 30,000 MW denizüstü rüzgar enerjisi kurulumu hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler