1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD güneş sektörüne vergi desteği

ABD güneş sektörüne vergi desteği

ABD, güneş enerjisi sektörünü güçlendirmek için Güneydoğu Asya’dan panel ithalatında iki yıllık gümrük vergisi muafiyeti açıkladı.

ABD güneş sektörüne vergi desteği

Enerji Günlüğü - ABD, Güneydoğu Asya ülkeleri Tayland, Vietnam, Malezya ve Kamboçya’dan güneş paneli ithalatında gümrük vergisini iki yıllığına askıya aldı.

ABD Başkanı Joe Biden, iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri kapsamında güneş enerjisi sektörünü güçlendirmek için olağanüstü tedbirleri devreye aldı. Savunma İmalatı Yasası’nı devreye alan ve kararnameler imzalayan Biden, Güneydoğu Asya ülkeleri Tayland, Vietnam, Malezya ve Kamboçya’dan güneş paneli ithalatında iki yıllık gümrük vergisi muafiyeti açıkladı. 

ÇİN MENŞELİ ÜRÜNLERDE İNCELEME TEDARİK SORUNU YARATTI

ABD Ticaret Bakanlığı Mart ayında Tayland, Vietnam, Malezya ve Kamboçya’dan güneş paneli ithalatı konusunda inceleme başlattığını açıklamış, bu ülkelerin ürünlerinin ABD’nin Çin’den ithalatı kısıtlayan anti-damping kurallarını ihlal ettiği endişesini dile getirmişti. Amerika güneş enerjisi sektör temsilcileri de, güneş enerjisi endüstrisinin, ABD Ticaret Bakanlığı’nda Çin menşeli ürünlere ilişkin olası ticaret ihlallerine yönelik olarak yürütülen inceleme sebebiyle tedarik zincirinde yaşanan sorunlardan dolayı yavaşlamasına tepki göstermişti.

ATILAN ADIM BİR ‘ARA FORMÜL’

Beyaz Saray yetkilileri Başkan Joe Biden’ın adımlarının, kurulum malzemeleri, verimli ısı pompaları ve temiz enerji yakıtlarında kullanılan malzemeleri inşa ederek, güneş panellerinin ABD içindeki üretimini artırmayı amaçladığını kaydettiler. Yetkililer Biden yönetiminin Ticaret Bakanlığı’nın incelemesine ve ticaret yasalarına destek verdiğinin altını çizdi. Tayland, Vietnam, Malezya ve Kamboçya’dan ithalatı etkileyen gümrük vergisinin askıya alınması adımını da bir ara formül olarak nitelediler.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler