1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Kutup enerji aramalarında güvenliği artırıyor

ABD Kutup enerji aramalarında güvenliği artırıyor

Enerji Günlüğü - Amerika, Kutup bölgesinde petrol ve doğalgaz aramaları için güvenliği arttırıcı yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor.ABD içişleri...

ABD Kutup enerji aramalarında güvenliği artırıyor

Enerji Günlüğü - Amerika, Kutup bölgesinde petrol ve doğalgaz aramaları için güvenliği arttırıcı yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

ABD içişleri bakanlığı, geçtiğimiz hafta Kutuplardapetrol ve doğalgaz aramaları için yedi yeni düzenleme önerisi getirdi. Yeni düzenleme şirketlerin Kutup koşullarına uygun petrol sızıntılarına karşı sorumluluk planlarına sahip olmalarını ve güvenli sondaj yapabilme kapasitesine sahip olmalarını içeriyor.

Oceana Avukatlık Grubundan Michael LeVine, e-posta soruları çerçevesinde Federal hükümetin Kutuplar enerji düzenlemeleri üzerinde çalışmak zorunda olduğunu belirterek, eğer burada bir enerji rezervi varsa bunun gerekli güvenlik düzenlemeleri yapılana kadar bekleyebileceğini söyledi.

Yetkililer bölgedeki hava koşullarının dondurucu olması nedeniyle, enerji üretimine yönelik kendine özgü zorlukların sözkonusu olduğunu dile getiriyor. 2011 yılında BP'nin Meksika Körfezi'nde yolaçtığı petrol sızıntısı benzeri bir olayın yaşanmasını önlemek yeni önerilerin başlıca gerekçesini oluşturuyor.

AMERİKAN PETROL ENSTİTÜSÜ'NDEN TEPKİ

Öte yandan Amerikan Petrol Enstitüsü yöneticilerinden Eric Milito, yeni önerilerin ağır, gereksiz ve endüstri için yük oluşturduğunu söyledi. Rusya ve diğer kutup ülkelerinin çalışmalarını yürütürken bu önerilerin Amerika'nın global enerji liderliğini riske atacağını vurguladı.

Bölgede Hollanda merkezli Shell Alaska sahili açıklarında çalışma yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler