1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ABD Senatosu’nda karbon vergisi hazırlığı

ABD Senatosu’nda karbon vergisi hazırlığı

ABD'de karbon vergisi alınmasına yönelik yasanın 2020 yılında yürürlüğe girmesi ve 10 yılda 2,5 trilyon dolar gelir sağlaması bekleniyor.

ABD Senatosu’nda karbon vergisi hazırlığı

Enerji Günlüğü - ABD'de karbon vergisi alınmasına yönelik yasanın 2020 yılında yürürlüğe girmesi ve 10 yılda 2,5 trilyon dolar gelir sağlaması bekleniyor.

ABD'de 2 Demokrat Senatör, iklim değişikliğinin önüne geçilmesi amacıyla, fosil yakıtlardan bir harç alınması ve buradan gelen gelirin büyük bölümünün düşük ve orta gelirli Amerikalılara aktarılmasına yönelik bir yasa tasarısını Senato'ya sunmaya hazırlanıyorlar. 

Senatör Chris Cohen ve Senatör Dianne Feinstein tarafından yapılan açıklamaya göre, sunulan yasa tasarısı ile getirilecek karbon vergisi 2020 yılında yürürlüğe girecek ve 10 yılda 2,5 trilyon dolar gelir sağlayacak. Yasa tasarısı elde edilen gelirin yüzde 70'inin yılda 130 bin dolardan az kazanan ailelere aktarılmasını, geri kalan kısmın enerji altyapısı, fosil yakıtlar için çalışan işçilerin istihdamın sürdürülmesi ile araştırma ve geliştirme için harcanmasını öngörüyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler