1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ABD yönetiminden biyoyakıt harmanlama oranını arttırma girişimi

ABD yönetiminden biyoyakıt harmanlama oranını arttırma girişimi

Beyaz Saray, bioyakıt üreticilerine ve petrol rafinerilerine harmanlama oranının yüzde 5 artırılması teklifinde bulundu.

ABD yönetiminden biyoyakıt harmanlama oranını arttırma girişimi

Enerji Günlüğü - Beyaz Saray, bioyakıt üreticilerine ve petrol rafinerilerine harmanlama oranının yüzde 5 artırılması teklifinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Ağustos ayında aldığı ve 31 petrol rafinerisini ürünlerine bioyakıt karıştırma zorunluluğundan muaf tutma kararı ile tepkilerini çektiği çiftçilerin öfkesini biyoyakıt üreticilerine getirdiği teklif ile yatıştırmaya çalışıyor. Beyaz Saray yetkilileri dün bir araya geldikleri bioyakıt üreticilerine ve petrol rafinerilerine bioyakıt harmanlama oranının 2020 yılında yüzde 5 oranında artırılmasını öngören bir anlaşmayı kabul etmeleri için baskı yaptı. 

BİYOYAKIT ÜRETİCİLERİNE ACELE EDİN UYARISI

Dün kapalı kapılar ardında gerçekleşen toplantıya katılan Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konsey üyeleri, aralarında Louis Dreyfus ve Renewable Energy Group'un olduğu büyük bioyakıt üreticilerinden bioyakıt harmanlama kotasını gelecek yıl yüzde 5 artırmayı kabul etmeleri teklifini götürdüler. Beyaz Saray yetkilileri, bioyakıt üreticilerinden yapılan teklife desteklerini Cuma gününe kadar iletmelerini umduklarını, daha fazla gecikmenin Trump yönetiminin gerekli düzenleyici prosedürleri gelecek yıldan önce değiştirmesine imkan vermeyeceğini umduklarını belirttiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler