1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD'de rüzgar elektriği hidro elektriğini geçti

ABD'de rüzgar elektriği hidro elektriğini geçti

Enerji Günlüğü - Hidroelektrik enerjiyi geçen rüzgar enerjisi, ABD'nin en fazla elektrik üretilen yenilenebilir enerji kaynağı oldu. Amerikan Rüzgar...

ABD'de rüzgar elektriği hidro elektriğini geçti

Enerji Günlüğü - Hidroelektrik enerjiyi geçen rüzgar enerjisi, ABD'nin en fazla elektrik üretilen yenilenebilir enerji kaynağı oldu. 

Amerikan Rüzgar Enerjisi Birliği, rüzgar enerjisi ile elde edilen elektriğin hidroelektrik santrallerde üretilen elektriği geride bırakarak en fazla elektrik üreten yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu açıkladı. 

Açıklamaya göre, rüzgar enerjisi ABD'de doğal gaz, kömür ve nükleer enerjinin ardından en çok elektrik üretilen dördüncü enerji kaynağı oldu. 

TEKSAS EYALETİ RÜZGAR İLE BÜYÜYECEK

Mevcut durumda rüzgar ABD'nin Teksas Eyaleti'nin elektrik ihtiyacının yüzde 12'sini karşılıyor. Bunun ülke ortalamasının yüzde 6.5 altında bir oran olmasına rağmen Teksas'ta rüzgar yatırımlarının çok artacağı tahmin ediliyor. 2020 yılına kadar Teksas'ın Çin, ABD geneli ve Almanya'dan sonra dünyanın en büyük dördüncü rüzgar enerjisi kurulum gücüne ulaşması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler