1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den yeni İran petrolü yaptırımları

ABD’den yeni İran petrolü yaptırımları

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran, Vietnam ve Singapur merkezli kuruluşlara karşı İran ile ilgili yeni yaptırımlar uygulayacak.

ABD’den yeni İran petrolü yaptırımları

Enerji Günlüğü - ABD, İran'ın Doğu Asya'ya petrol ve petrokimya ürünleri satmasına yardım eden şirket ve şahıslara yaptırım uygulama kararı aldı.

2015 nükleer anlaşmasının canlandırılması için müzakerelerde Tahran üzerinde baskıyı artırmak isteyen ABD, Körfez bölgesinde yer alan ve İran'ın Doğu Asya'ya yüz milyonlarca dolar değerinde petrol ve petrokimya ürünleri satmasına, teslim etmesine yardım eden şirketleri hedef aldı. ABD İran'a yüz milyonlarca dolar kazandıracak petrol ve petrokimya ürünlerinin Doğu Asya’ya teslimatına ve satışına yardım etmekle suçladığı İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hong Kong merkezli birkaç kişi ve firmaya yaptırım uygulama kararı aldı. Bu yeni yaptırımlar, şirketlerin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki varlıklarını donduracak, onları ABD finans sisteminden çıkaracak ve Amerikalıların onlarla iş yapmasını engelleyecek.

HAZİNE BAKANLIĞI DA KENDİ YAPTIRIMLARINI AÇIKLADI

ABD Hazine Bakanlığı da, İran'ın Doğu Asya'ya petrol ve petrol ürünleri satmasına yardım eden şirket ve şahıslara yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı. Açıklamaya göre Bakanlık, İran, Vietnam ve Singapur merkezli kuruluşlara karşı İran ile ilgili yaptırımlar uygulayacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler