1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den İran petrolüne yeni yaptırımlar

ABD’den İran petrolüne yeni yaptırımlar

Tahran’ı 2015 nükleer anlaşmasını uygulamaya zorlamayı amaçlayan ABD, İran'ın petrol ihracatına yeni yaptırımlar getirdi.

ABD’den İran petrolüne yeni yaptırımlar

Enerji Günlüğü - ABD, İran'ın petrol ve petrokimya ticaretine dahil olmakla suçladığı şirketleri yaptırım listesine dahil etti.

ABD, 2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırmaya çalışırken Tahran'a baskı yapmak amacıyla İran'ın petrol ve petrokimya ticaretine dahil olmakla suçladığı şirketleri yaptırım listesine dahil etti.

İRAN PETROL SATIŞINA KARIŞANLARA YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın yüz milyonlarca dolarlık petrokimya ve petrol ürünlerinin Güney ve Doğu Asya'ya satışına karışan şirketler ağına da yaptırım uyguladı. Yaptırımlar Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong ve Hindistan'daki İranlı brokerleri ve paravan şirketleri hedef alıyor. 

“YAPTIRIM UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Brian Nelson yaptığı açıklamada, "İran 2015 nükleer anlaşmasının tam olarak uygulanmasını reddetmeye devam ettikçe İran petrolünün ve petrol ürünlerinin satışına yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz" dedi.  

5 ÇİNLİ ŞİRKET YAPTIRIM LİSTESİNDE

Yaptırım listesine eklenen bu şirketler arasında Çin merkezli 5 şirket de yer aldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı olarak Çin merkezli Zhonggu Storage and Transportation ile WS Shipping şirketlerinin İran için petrol ve petrokimya ürünleri taşıdıklarını ve depoladıklarını tespit ettiklerini belirtti.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler