1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den Hırvatistan’nın LNG terminali desteğine onay 

AB’den Hırvatistan’nın LNG terminali desteğine onay 

AB Hırvatistan hükümetinin Krk LNG terminali inşasının ilk aşaması için 234 milyon euro finansman sağlanmasını onayladı.

AB’den Hırvatistan’nın LNG terminali desteğine onay 

Enerji Günlüğü - AB Hırvatistan hükümetinin Krk LNG terminali inşasının ilk aşaması için 234 milyon euro finansman sağlanmasını onayladı.

Avrupa Birliği, Hırvatistan hükümetinin Krk Adası'nda sıvılaştırılmış bir doğalgaz (LNG) terminali inşa etme projesinin ilk aşaması için 234 milyon euro (267.2 milyon $) bütçe fonu tahsis etmesini onayladı.

Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada, projenin AB devlet yardımı kurallarına uygun olduğu ve ülkenin enerji arz çeşitliliğine yardımcı olacağını kaydetti. 

Projenin ilk safhası 160 milyon avro değerinde yüzen bir depolama ve yeniden gazlaştırma terminali (FSRU) ile 60 milyon avro değerinde sıvılaştırılmış doğalgazın depolanması ve yeniden doldurulması için boru hatları ve tesislerin kurulmasından ibaret.

Avrupa Komisyonu’nun (AK) karşılıklı çıkar projesi olarak kabul ettiği Krk adasındaki LNG terminalinin inşası için AB, Aralık 2017’de 101,4 milyon avroluk bir hibe verdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler