1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hırvatistan’ın ilk LNG tesisi ticari faaliyetlerine başladı

Hırvatistan’ın ilk LNG tesisi ticari faaliyetlerine başladı

Hırvatistan’ın ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalat tesisi, 1 Ocak’ta ticari faaliyetlerine başladı.

Hırvatistan’ın ilk LNG tesisi ticari faaliyetlerine başladı

Enerji Günlüğü - Hırvatistan’ın ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalat tesisi, 1 Ocak’ta ticari faaliyetlerine başladı.

Hırvatistan’ın ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalat tesisini kuran LNG Hrvatska şirketi, ilk kargonun teslimatının ardından operasyonların başladığını duyurdu. Tesis, ulusal şebekeye yılda 2,6 milyar metreküp doğal gaz gönderme kapasitesine sahip olacak.

Adriyatik Denizi'nin kuzeyindeki Krk Adasında bulunan tesiste 1 Ocak'ta LNG kargo gemisi Tristar Ruby’nin teslimatı sonrasında tüm testlerin ve güvenlik kontrollerinin tamamlandığı da kaydedildi.

Tesis projesinin ilk safhası 160 milyon avro değerinde yüzen bir depolama ve yeniden gazlaştırma terminali (FSRU) ile 60 milyon avro değerinde sıvılaştırılmış doğalgazın depolanması ve yeniden doldurulması için boru hatları ve tesislerin kurulmasını kapsıyordu. 

Avrupa Komisyonu’nun (AK) karşılıklı çıkar projesi olarak kabul ettiği Krk Adası’ndaki LNG terminalinin inşası için AB, Aralık 2017’de 101,4 milyon avroluk bir hibe verdi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler