1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hırvatistan'ın yeni LNG terminali 2021’de faaliyete geçecek

Hırvatistan'ın yeni LNG terminali 2021’de faaliyete geçecek

Hırvatistan’ın Kuzey Adriyatik'teki Krk Adası’nda kurmakta olduğu yeni LNG terminali 1 Ocak 2021'de faaliyete geçecek. 

Hırvatistan'ın yeni LNG terminali 2021’de faaliyete geçecek

Enerji Günlüğü - Hırvatistan’ın Kuzey Adriyatik'teki Krk Adası’nda kurmakta olduğu yeni LNG terminali 1 Ocak 2021'de faaliyete geçecek. 

Hırvatistan hükümetinin Krk Adası'nda sıvılaştırılmış bir doğalgaz (LNG) terminali önümüzdeki yılın başında faaliyete geçecek. Hırvatistan Enerji ve Çevre Bakanı Tomislav Coris yaptığı açıklamada, Kuzey Adriyatik'teki Krk Adası’nda kurmakta olduğu yeni LNG terminali 1 Ocak 2021'de faaliyete geçeceğini bildirdi.

Coris ayrıca, yeni terminalin kapasitesinin önümüzdeki birkaç yıl için şimdiden rezerve edildiğini de ifade etti. Terminali işletecek olan LNG Hırvatska da kapasitenin Ekim 2023'a kadar satıldığını duyurdu. 

Krk LNG terminalinin kapasitesi yıllık 2,5 milyar metreküp olarak belirlenmişti. 

Terminal projesinin ilk safhası yüzen bir depolama ve yeniden gazlaştırma terminali (FSRU) ile sıvılaştırılmış doğalgazın depolanması ve yeniden doldurulması için boru hatları ve tesislerden oluşuyor. Avrupa Komisyonu’nun (AK) karşılıklı çıkar projesi olarak kabul ettiği Krk adasındaki LNG terminalinin inşası için AB, Aralık 2017’de 101,4 milyon avroluk bir hibe vermiş, ardından da 234 milyon euro finansman sağlamıştı

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler