1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. AB’den Polonya’ya kömür cezası

AB’den Polonya’ya kömür cezası

Avrupa Adalet Divanı, Polonya'yı Turow'da linyit çıkarmaya devam ettiği her gün için 500 bin avro para cezasına çarptırdı.

AB’den Polonya’ya kömür cezası

Enerji Günlüğü - Avrupa Adalet Divanı, Polonya'yı Turow'da linyit çıkarmaya devam ettiği her gün için 500 bin avro para cezasına çarptırdı.

Polonya, Çekya'nın açtığı davada Avrupa Adalet Divanı'nın Mayıs ayında aldığı Turow'daki linyit madenciliğini derhal askıya alınması gerektiği kararına rağmen üretime devam edeceğini açıkladı. Avrupa Adalet Divanı geçen hafta Polonya'yı Turow'da linyit kömürü çıkarmaya devam ettiği her gün için 500 bin avro para cezasına çarptırdı. Polonya hükümeti, AB mahkemesinin verdiği cezanın orantsız olduğunu ve gerçeklerle bağdaşmadığını belirterek, AB ile yapılan müzakereleri baltaladığını açıkladı. Açıklamada, bölgesinde önemli bir iş ve elektrik kaynağı olan Turow'un faaliyetlerine devam edeceği belirtildi. 

Açık maden ocağı, Polonya, Çekya ve Almanya sınırlarının kesiştiği noktada yer alıyor ve sınır bölgesinin tamamında yeraltı sularını tehdit ediyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler