1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD'li senatörlerden Avrupa’da Rus enerji hakimiyetini azaltacak öneri

ABD'li senatörlerden Avrupa’da Rus enerji hakimiyetini azaltacak öneri

Enerji Günlüğü - ABD’li Cumhuriyetçi senatörler Chris Murphy ve Ron Johnson, Avrupa’daki enerji projelerine 1 milyar dolar kaynak aktarılmasını ve böylece...

ABD'li senatörlerden Avrupa’da Rus enerji hakimiyetini azaltacak öneri

Enerji Günlüğü - ABD’li Cumhuriyetçi senatörler Chris Murphy ve Ron Johnson, Avrupa’daki enerji projelerine 1 milyar dolar kaynak aktarılmasını ve böylece Rusya’nın hakimiyetini sonlandırmayı önerdiler.

Bloomberg’in haberine göre ABD’li Cumhuriyetçi senatörler Chris Murphy ve Ron Johnson, Rusya’nın Avrupa’daki enerji hakimiyetiyle mücadele etmek için ‘Avrupa Enerji Güvenlik ve Çeşitlendirme Yasası’ adlı bir yasa tasarısı sundu.

Tasarıda Rus gazına olan ihtiyacın azaltılması amacıyla Avrupa’daki enerji projelerine 1 milyar dolar kaynak aktarılmasını öneren senatörler, yayınladıkları basın bülteninde “Rusya, enerji piyasasındaki hakimiyetini rüşvet, yolsuzluk ve propaganda ile birlikte Batılı kurumları değersizleştirmek ve Rusya’ya veya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı koyamayacak uysal hükümetler yaratmak için kullanıyor” iddiasına yer verdi.

Murphy ve Johnson, tasarının yasalaşması halinde Avrupa’nın enerji tedarikinin çeşitleneceğini ve Rusya’nın bölgedeki nüfuzunun azalacağını savundu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler