1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’nin doğal gaza yeşil etiketine 4 ülkeden itiraz

AB’nin doğal gaza yeşil etiketine 4 ülkeden itiraz

Dört AB üyesi ülke, AB Komisyonu'nun doğal gaza yeşil enerji statüsü vermemesi gerektiğini savundu.

AB’nin doğal gaza yeşil etiketine 4 ülkeden itiraz

Enerji Günlüğü - Hollanda, Avusturya, İsveç ve Danimarka, AB'nin doğal gaza yeşil enerji statüsü vermesine itiraz etti.

Avrupa Birliği doğal gaza yeşil enerji statüsü verilmesini tartışmaya devam ediyor. Birlik üyesi Hollanda, Avusturya, İsveç ve Danimarka, doğal gazı yeşil yatırım olarak tanımlamayı gündemine alan AB Komisyonu’nu uyardı.

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Mairead McGuiness'e son dakikada bir mektup gönderen ülkeler mektupta, "Bilimsel kanıtın olmadığı ortamda AB Komisyonu tarafından sunulan önerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. AB Komisyonu'na, fosil gaz aktivitelerini, bu aktiviteler diğer enerji teknolojileri ile ayın standartlara konu olmadıkça sürdürülebilir olarak tanımlamaması çağrısı yapıyoruz" ifadesini kullandı. 

Bu 4 ülkeden gelen itirazın AB Komisyonu'nun bazı doğal gaz projeleri ile nükleer projelere yeşil enerji statüsü vermesi sürecini etkilemesi beklenmiyor.  

AB Komisyonu tarafından hazırlanan taslak planda doğal gazın ve nükleer enerjinin açık ve sıkı koşullar altında yeşil yatırım olarak tanımlanması öngörülüyor. Bu yatırımlarının sürdürülebilir olarak tanımlanması halinde finansmana erişimleri kolaylaşacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler