1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt bayilerinin taşıt tanıma indirimi sıfırlandı

Akaryakıt bayilerinin taşıt tanıma indirimi sıfırlandı

Akaryakıt bayileri, ana dağıtıcıların geliştirdiği elektronik satış sistemleri üzerinden tüketiciye uygulayacakları indirimleri uygulamak zorunda kalmayacak.

Akaryakıt bayilerinin taşıt tanıma indirimi sıfırlandı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt bayileri, ana dağıtıcıların geliştirdiği elektronik satış sistemleri üzerinden tüketiciye uygulayacakları indirimleri uygulamak zorunda kalmayacak. 

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS tarafından yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun  bugün yaptığı toplantıda aldığı kararla elektronik sistemlerle yapılan otomatik satışlardaki bayi katılımını sıfırladığı belirtildi. Kararın yürürlüğe girmesi ile birlikte bayilerin dağıtıcılarla yaptığı kar paylaşımı ne kadar ise o oran üzerinden kâr payı alacakları, bayi kârından herhangi bir kesinti yapılmayacağı bildirildi. 

PÜİS’TEN MİLLETVEKİLLERİNE EPDK'YA TEŞEKKÜR 

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Başkanı İmran Okumuş, konuya ilişkin açıklamasında “Bayilerin mağduriyetine neden olan elektronik sistemlerle yapılan satışlardaki indirimlerin bayilerden alınmaması için uzun zamandır mücadele veriyorduk. Bu kararın alınmasına vesile olan ve emeği geçen Bakanlarımıza, milletvekillerimize, EPDK Başkanına, Kurul Üyelerine, EPDK’nın tüm yetkililerine ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, sektör için yapılan bu düzenlemenin akaryakıt bayilerine ve sektörün tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diliyoruz. Emeği geçenlere tekraren teşekkür ederiz” dedi. 

  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler