1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de 55 Türk mühendis daha görevde

Akkuyu NGS’de 55 Türk mühendis daha görevde

Personele yönelik verilen eğitimi tamamlayan 55 Türk mühendis, Akkuyu NGS’de göreve başladı.

Akkuyu NGS’de 55 Türk mühendis daha görevde

Enerji Günlüğü - Personellere yönelik verilen eğitim programını tamamlayan 55 uzman, Akkuyu NGS sahasında çalışmaya başladı.

Nükleer mühendislere yönelik verilen eğitim programını tamamlayan 55 Türk mühendis, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasında çalışmaya başladı. Akkuyu NGS’de çalışmak üzere eğitim programına katılan genç uzmanların, Rusya Federasyonu Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi’nden (NRNU MEPhI) ve St. Petersburg Büyük Petro Politeknik Üniversitesi’nden (SPBPU) mezun oldukları bildirildi.

AKKUYU NGS’DE ÇALIŞMAK ÜZERE 51 TÜRK DAHA EĞİTİM ALIYOR

Akkuyu NGS’ye yönelik personel eğitim programının 2011 yılında başladığı kaydedildi. Bugüne kadar yükseköğrenimini NRNU MEPhI ‘de tamamlayan 244 kişi, SPBPU’da tamamlayan 47 kişi oldu. Akkuyu NGS’de çalışmak üzere eğitimlerini alan mühendisler, nükleer santrallerde “Tasarım, İşletim, Mühendislik”, “Radyasyon güvenliği” ve “Otomatik proses kontrol sistemi” alanlarında uzmanlık aldılar. Rusya’da, Akkuyu NGS’de çalışmak üzere uzmanlık eğitimine devam eden 51 Türk öğrenci bulunuyor.

AMAÇ AKKUYU NGS’Yİ YERLİLEŞTİRMEK

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, konuya ilişkin açıklama yaptı:

“Her yıl Türk mühendislerinin sayısı ve yerlileşme oranındaki artış, Türk şirketlerini nükleer santral inşasına katılım konusunda cezbediyor. Nükleer teknolojilerin Rus uzmanlardan Türklere aktarılması, Akkuyu NGS projesinin öncelikli amacıdır. Rus üniversitelerindeki eğitim programı ve inşaatı devam eden nükleer santralde daha fazla istihdamın sağlanması, 10 yılı aşkın süredir uygulanan en önemli personel projelerinden biridir. Genç Türk mühendisler ülkelerinde barışçıl nükleer enerji tarihini yazacak ve hayatlarını büyük umutlar vadeden ve aranan bir nükleer teknoloji sektörü olan nükleer enerji üretimi ile birleştirmek isteyen yeni mezunlara örnek olacaklardır”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler