1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’nin inşası için yeni anlaşma

Akkuyu NGS’nin inşası için yeni anlaşma

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesinde yüklenici şirket olarak yola TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM) ile devam edilecek. 

Akkuyu NGS’nin inşası için yeni anlaşma

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Santrali inşasında en büyük yüklenici firmalardan olan IC İçtaş ile yapılan sözleşme feshedilerek, TSM Enerji İnşaat ile yeni bir sözleşme imzalandı.

Geçen hafta 4. ünitenin temelinin atıldığı Akkuyu NGS Projesinin yöneti şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi ile sözleşme imzaladı. Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, projede çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yapılan sözleşme feshedilmiş, inşaat sürecinde yer alan proje katılımcılarının yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Akkuyu Nükleer tarafından Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş, Türkiye’de tüzel kişiliği olan TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM) ile sözleşme imzalandı. 

YENİ SÖZLEŞMELER YAPILACAK

Açıklamaya göre, TSM ile projede yer alan mevcut alt yüklenici şirketler ile arasında, eski ana yüklenici- ortak girişim TITAN2- IC İÇTAŞ İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ ile alt yükleniciler arasında akdedilenlere benzer yeni sözleşmeler yapılacak. Bu sözleşmelerle şantiyede işin devamlılığının ve kalitesinin sağlanmasının yanı sıra Akkuyu NGS için taahhüt edilen inşaat tarihlerine uyulması, işçilerin çalışma koşulları açısından haklarının korunması ve tüm taşeronların çalışanlarına maaşlarının zamanında ödenmesi de sağlanacak.

İlgili Haberler