1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer Santrali için arazi tetkikleri tamam

Akkuyu Nükleer Santrali için arazi tetkikleri tamam

Enerji Günlüğü - Atomenergoeksport, Akkuyu nükleer santralinin inşa edileceği arazide tetkikleri tamamladı.Nükleer elektrik santrallerin yapımı alanında...

Akkuyu Nükleer Santrali için arazi tetkikleri tamam

Enerji Günlüğü - Atomenergoeksport, Akkuyu nükleer santralinin inşa edileceği arazide tetkikleri tamamladı.
Nükleer elektrik santrallerin yapımı alanında Rusya’nın öncü kuruluşlarından biri olan Atomenergoeksport şirketinin basın servisinden yapılan açıklamada, şirket uzmanlarının Mersin Akkuyu’da yapılacak Türkiye’nin ilk nükleer santral projesinin hazırlanması için gerekli saha çalışmalarını tamamladığı belirtildi.
Akkuyu Nükleer Santrali’nin projelendirme işini üstlenen Atomenergoeksport’un açıklamasında, Şubat’tan Kasım ayına kadar zemin çalışmaların yapıldığı, toprak ve yeraltı su numunelerinin incelendiği; alınan sonuçlar bazında Aralık sonunda projelendirmeye başlanması için gerekli temel verilerin oluşturulacağı ifade edildi.
Türkiye ile Rusya Hükümetleri arasında Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapım ve işletilmesine ilişkin anlaşma 12 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da imzalanmıştı. Anlaşmaya göre Akkuyu Nükleer Santrali’nde 1,2 gigavat’lık toplam 4 güç ünitesi yer alacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından yılda yaklaşık 35 milyar kilovat/saat elektrik enerjisinin üretilmesi planlanıyor. Projenin maliyeti ise 20 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler