1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Doğalgaz 5 dalda ödül aldı

Aksa Doğalgaz 5 dalda ödül aldı

Aksa Doğalgaz, 2021 Vizyon Ödülleri’nde 2021 Yılı Faaliyet Raporu ile 5 dalda ödül sahibi oldu.

Aksa Doğalgaz 5 dalda ödül aldı

Enerji Günlüğü - Aksa Doğalgaz, 2021 Vizyon Ödülleri'nde düşük karbon emisyonuna yönelik çalışmalar yaptığı 2021 Yılı Faaliyet Raporu’yla 5 dalda ödül aldı.

Aksa Doğalgaz Dağıtım AŞ, sürdürülebilirlik hedefiyle düşük karbon emisyonuna yönelik çalışmalarını sunduğu 2021 Yılı Faaliyet Raporu ile iletişim alanında standartları belirleyen Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından düzenlenen “2021 Vizyon Ödülleri”nde 5 farklı dalda ödül kazandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİ

Sürdürülebilirlik hedefine vurgu yapan 2021 Yılı Faaliyet Raporu ile “Altın Ödül”e, “En Gelişmiş Rapor” dalında ise “Bronz Ödül”e layık görülen Aksa Doğalgaz, “Teknik Başarı”, “En İyi 20 Türkçe Rapor” ve “En İyi 80 Rapor” dallarında gösterdiği çalışmalarla bu yıl 5 ayrı dalda ödül sahibi oldu.

LACP Vizyon Ödülleri kapsamında düzenlenen yarışmada, dünyanın önde gelen şirketlerine ait çok sayıda faaliyet raporu, ilk izlenim, rapor kapağı, rapor anlatım dili, rapor finansalları, yaratıcılık gibi pek çok ölçüt dikkate alınarak değerlendirildiği aktarıldı.

7,4 MİLYON TON DAHA AZ KARBON EMİSYONU

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla çalıştıklarını dile getiren Aksa Doğalgaz, 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nda dağıtım hizmeti verdiği tüm bölgelerde doğal gaz kullanılmasının ardından, bir yılda 7,4 milyon ton daha az karbon emisyonu gerçekleştiğini açıklamıştı. Söz konusu raporda, bu oranın 317 milyon ağacın oluşturduğu yaklaşık 4,5 milyon kilometrekarelik bir ormanın temizleyebileceği karbon miktarına eş değer olduğu vurgulanıyor.

Ayrıca Aksa Doğalgaz, 2021 Yılı Faaliyet Raporu ile geçtiğimiz haftalarda faaliyet raporlarının Oscar’ı olarak nitelendirilen International ARC Awards 2022’nin iç tasarım kategorisinde de onur ödülü almıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler