1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Onur ödülü Aksa Doğalgaz’ın oldu

Onur ödülü Aksa Doğalgaz’ın oldu

Aksa Doğalgaz, 2022 International ARC Awards’ta iç tasarım kategorisinde onur ödülü sahibi oldu.

Onur ödülü Aksa Doğalgaz’ın oldu

Enerji Günlüğü - Aksa Doğalgaz, faaliyet raporlarının Oscar’ı olarak bilinen International ARC Awards 2022’de iç tasarım kategorisinde onur ödülü aldı.

Aksa Doğalgaz Dağıtım AŞ, sürdürülebilirlik hedefiyle düşük karbon emisyonuna yönelik çalışmalarının vurguladığı 2021 Yılı Faaliyet Raporu ile uluslararası alandaki International ARC Awards 2022’de onur ödülünü kazandı. Fortune 500 Türkiye’nin En Büyük Şirketleri Listesi’nde de 64’üncü sırada yer alan şirket, onur ödülünü iç tasarım kategorisinde aldı.

7,4 MİLYON TON DAHA AZ KARBON EMİSYONU

ABD merkezli MerComm kuruluşu tarafından düzenlenen uluslararası faaliyet raporlama yarışmasına, çok sayıda ülkeden yüzlerce başvuru yapıldı. Karbon emisyonunu azaltmaya yönelik çalışmalarda bulunan Aksa Doğalgaz, 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nda, doğal gaz dağıtım hizmeti verdiği tüm bölgelerde 7,4 milyon ton daha az karbon emisyonu gerçekleştiğini açıkladı.

Bu oran, 317 milyon ağacın oluşturduğu yaklaşık 4,5 milyon km2’lik bir ormanın temizleyebileceği karbon miktarına eş değer. Şirketten yapılan açıklamada, sürdürülebilir büyüme stratejisi ve faaliyetleri doğrultusunda insan ve çevre odaklı çalışmalara devam edecekleri belirtildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler