1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aktaş Barajı Ödemiş Ovası’nı sulayacak

Aktaş Barajı Ödemiş Ovası’nı sulayacak

Geçtiğimiz yıl tamamlanarak su tutmaya başlayan Aktaş Barajı’ndan bu yaz Ödemiş Ovasına ilk kez su verilecek.

Aktaş Barajı Ödemiş Ovası’nı sulayacak

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz yıl tamamlanarak su tutmaya başlayan Aktaş Barajı’ndan bu yaz Ödemiş Ovasına ilk kez su verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’in Ödemiş ilçesinde Karaköy Beldesi yakınlarında inşa edilen Aktaş Barajı’ndan bu yaz ilk defa Ödemiş Ovası’na su verilecek. Aktaş Barajı’nda 17,25 milyon m3 su biriktiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Barajdan bu yaz Ödemiş Ovasına ilk kez su verilecek. 15 bin 800 dekar verimli tarım arazisini modern sulama ile buluşturacak baraj, bölge üreticisine yaklaşık 14 milyon lira daha fazla kazanç sağlayacak ve çiftçilerimiz adeta bayram havası yaşayacak” dedi. 

44.38 milyon m3 su tutma hacmine sahip olacak Aktaş Barajı Ödemiş’e bağlı İlkkurşun, Bülbüldere, Yusufdere, Sekiköy ve Yeniköy mahalleleri ile Kayaköy Beldesi’ndeki arazileri sulayacak.

ÜRETİCİ 2. HATTA 3. ÜRÜN HASADI YAPABİLECEK 

Barajın sulama hattında son kontrollerin yapıldığının altını çizen Pakdemirli “Kontrollerin ardından su sıkıntısı çeken bölgenin kaderini değiştirecek proje ile suya hasret toprakları suyla buluşturacağız. Bu sayede üreticimiz bir yılda 2. hatta 3. ürün hasadı olanağı yakalayacak. Ayrıca proje, sulama maliyetlerini düşürecek, tarlalarda % 40 ile 60 arası verim artışı sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu. Bakan Pakdemirli, projenin 1350 kişiye istihdam olanağı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler