1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Alaçatı’ya kuş gözlem parkuru kuruluyor

Alaçatı’ya kuş gözlem parkuru kuruluyor

Çeşme Belediyesi ve WWF-Türkiye işbirliğiyle, 100’den fazla kuş türünün sığınağı olan Alaçatı Azmağı’nda bir kuş gözlem parkuru kurulacak. 

Alaçatı’ya kuş gözlem parkuru kuruluyor

Enerji Günlüğü - Çeşme Belediyesi ve WWF-Türkiye işbirliğiyle, 100’den fazla kuş türünün sığınağı olan Alaçatı Azmağı’nda bir kuş gözlem parkuru kurulacak. 

Çeşme Belediyesi ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) işbirliğiyle, İzmir Çeşme’ye bağlı Alaçatı’da biyolojik çeşitlilik açısından büyük önem teşkil eden Alaçatı Azmağı artık doğa turizmiyle öne çıkacak.

Flamingo, karabatak, kara leylek, kaşıkçı gibi türlerin ve üç balıkçıl türünün beslenme alanı; uzunbacak, akça cılıbıt, halkalı cılıbıt, angıt gibi türlerin üreme alanı olan, ötücü kuşların sulak alan bitkilerinin içine yuva yaptığı bölgede bir kuş gözlem parkuru kurulacak.

DOĞA KORUNURKEN DOĞA TURİZMİ GELİŞECEK

Hem bölgenin biyolojik çeşitliliğini destekleyen hem de parçası olduğu hidrolojik sistemin bütünlüğünü koruyan Alaçatı Azmağı, aynı zamanda bölge halkının yürüyüş yaptığı, doğayla buluştuğu bir dinlence yeri. WWF-Türkiye’nin iklim değişikliğine karşı şehirleri dirençli hâle getirme ve biyolojik çeşitlilik kaybıyla mücadele çalışmaları kapsamında gündemine aldığı Alaçatı Azmağı’nın doğa turizmine açılmasıyla, hem doğanın korunması hem de sezon dışında da bölgenin turist çekerek yerel ekonominin kalkınması sağlanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler