1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Alaz, atık yağdan biyogaz üretecek

Alaz, atık yağdan biyogaz üretecek

Alaz Kanola, İstanbul Arnavutköy’de kuracağı tesiste yılda 1.950 ton bitkisel atık yağı işleyerek 1.638 ton biyodizel üretecek.

Alaz, atık yağdan biyogaz üretecek

Enerji Günlüğü - Alaz Kanola, İstanbul Arnavutköy’de kuracağı tesiste yılda 1.950 ton bitkisel atık yağı işleyerek 1.638 ton biyodizel üretecek.

Alaz Kanola Bitkisel Atık Yağ Depolama İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Ömerli Mahallesi, Elektro 2000 Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 39 bin metrekarelik alanın 525 metrekarelik kapalı kısmında “Bitkisel Atık Yağ Ara Depolama, Sabun, Yağ Asiti ve Biyodizel Üretimi” planlanıyor. Tesiste 1.950 ton/yıl bitkisel atık yağ işlenerek 1.638 ton/yıl biyodizel üretilecek.

TESİSTE GLİSERİN, SABUN VE YAĞ ASİTİ DE ÜRETİLECEK

Tesiste bitkisel atık yağ ara depolama ve atık bitkisel yağdan transesterifikasyon yöntemi ile biodizel üretilmesi planlanıyor. Yan ürün olarak da ham gliserin elde edilecek tesiste biyodizel üretiminden kaynaklanan tank dibi tortusundan ve dışarıdan alınacak olan tank dibi tortusundan sabun üretilecek. Sabun üretimi esnasında oluşan sabun alt suyuna sülfirik asit ilavesi yapılarak yağ asiti üretimi yapılarak satışı gerçekleştirilecek. Tesiste bu şekilde yılda 195 ton gliserin ve 300 ton sabun üretilecek.

TESİSİN DEPOLAMA KAPASİTESİ YILLIK 62 BİN TON OLACAK

Tesiste 5 adet tank olup; 4 tanesi 4.000 ton’luk diğeri ise 5.000 ton kapasitelidir. Bunun dışında 100 adet 60 kg’lık bidonlar kullanılacak ve ilerleyen yıllarda depolama kapasitesinin kullanılacak tank sayısı ve bidon sayısı artırılarak maksimum depolama kapasitesinin yıllık 62.000 ton olacağı öngörülüyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler