1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Alaz İstanbul’daki biyogaz atıklarını da değerlendirecek

Alaz İstanbul’daki biyogaz atıklarını da değerlendirecek

Alaz Kanola, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan biyodizel tesisinde, tank dibi tortusundan sabun ve yağ asidi üretecek.

Alaz İstanbul’daki biyogaz atıklarını da değerlendirecek

Enerji Günlüğü - Alaz Kanola, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan biyodizel tesisinde, tank dibi tortusundan sabun ve yağ asidi üretecek.

Alaz Kanola Bitkisel Atık Yağ Depolama İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Ömerli Mahallesi, Elektro 2000 Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilmekte olan “Bitkisel Atık Yağ Ara Depolama, ve Biyodizel Üretimi” çalışmaları kapsamında “Sabun ve Yağ Asiti Üretimi” yapılması planlanıyor. 

Tesiste bitkisel atık yağ ara depolama ve atık bitkisel yağdan transesterifikasyon (yağ asitlerinin bazik bir katalizör eşliğinde alkol ile esterleşme reaksiyonu) yöntemi ile biodizel üretimi yapılıyor. İşlem sonucu biodizel ve yan ürün olarak da ham gliserin elde ediliyor.

Yaklaşık 330 bin lira değerindeki proje kapsamında tesiste biyodizel üretiminden kaynaklanan tank dibi tortusundan ve dışarıdan alınacak olan tank dibi tortusundan sabun üretilmesi planlanıyor. Sabun üretimi esnasında oluşan sabun alt suyuna sülfirik asit ilavesi yapılarak yağ asiti üretimi de yapılacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler