1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Ali Kındap: Ekonomiye katkı için jeotermal desteklenmeli

Ali Kındap: Ekonomiye katkı için jeotermal desteklenmeli

Jeotermal Enerji Derneği (JED) Başkanı Ali Kındap, jeotermal enerji yatırımlarının desteklenmesi halinde ekonomiye çok ciddi katkılar sağlanabileceğini söyledi..

Ali Kındap: Ekonomiye katkı için jeotermal desteklenmeli

Enerji Günlüğü - Jeotermal Enerji Derneği (JED) Başkanı Ali Kındap, jeotermal enerji yatırımlarının desteklenmesi halinde ekonomiye çok ciddi katkılar sağlanabileceğini söyledi..

Jeotermal Enerji Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu (JED) 7 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Raffles Otel’de toplandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’n da online olarak katılım sağladığı toplantıda Kurucu Başkan Ali Kındap yeniden başkanlık görevine getirildi.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAR

Jeotermal enerjinin entegre kullanımının geliştirilmesi ve yaygınlaşması ile birlikte önemli bir ekonomik kazanım sağlanacağını belirten Kındap,”Öyle ki jeotermal sayesinde milyonlarca konut ısıtılabilir, yüz binlerce dekar modern serada tarımsal üretim artırılabilir ve istihdama hatırı sayılır oranda katkı sağlanabilir” dedi.

TEŞVİK EDİLİRSE EKONOMİYE FAYDA

JED Başkanı Ali Kındap, jeotermal enerjinin teşvik edilmesi halinde yenilenebilir enerji kaynakları arasında hak ettiği konuma ulaşarak ülke ekonomisine en iyi şekilde fayda sağlayacağını ifade etti. Doğru uygulamalarla pek çok alanda gelir yaratılabilen jeotermalin tarım, turizm, enerji vb. gibi sektörleri destekleyerek ekonomiye güç verdiğini anlattı. Kındap, “Üstelik tüm bunları çevreye ve insana zarar vermeden yapmaya olanak tanıyan, çok ciddi potansiyeli olan bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler