1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu’nun jeotermal elektriğine I-REC sertifikası 

Zorlu’nun jeotermal elektriğine I-REC sertifikası 

Zorlu Grubu, Alaşehir Jeotermal Elektrik Santrali’nin ürettiği elektriği uluslararası yenilenebilir enerji sertifikası ile belgelendirerek Zorlu Tekstil Kırklareli fabrikasında tüketiyor. 

Zorlu’nun jeotermal elektriğine I-REC sertifikası 

Enerji Günlüğü - Zorlu Grubu, Alaşehir Jeotermal Elektrik Santrali’nin ürettiği elektriği uluslararası yenilenebilir enerji sertifikası ile belgelendirerek Zorlu Tekstil Kırklareli fabrikasında tüketiyor. 

Zorlu Enerji, Alaşehir I Jeotermal Santrali’nde ürettiği yeşil enerjinin Zorlu Tekstil’in Kırklareli’ndeki fabrikasında kullanıldığını Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) ile belgelendiriyor. Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman “Zorlu Enerji olarak kurulu gücümüzün yüzde 87’si, üretimimizin ise yüzde 100’ü yenilenebilir kaynaklara dayanıyor. Bu sertifika ile talep eden tüm müşterilerimize yenilenebilir enerji satışı gerçekleştirdiğimizi belgelemiş oluyoruz” dedi. 

alasehir-jes.jpeg

Yenilenebilir Enerji Sertifikaları (RECs-Renewable Energy Certificates), üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak tüketicilere ulaşana kadar takip edilerek güvenilir bir piyasa oluşturulmasını hedefliyor. Türkiye’de I-REC belgelendirme işlemleri Foton Yazılım tarafından yürütülüyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler