1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Alkin: İklim krizine karşı önceliğimiz temiz enerjiye geçişi hızlandırmak olmalı

Alkin: İklim krizine karşı önceliğimiz temiz enerjiye geçişi hızlandırmak olmalı

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, ülkemizin “iklim krizine” karşı önceliğinin temiz enerjiye geçişi hızlandırmak olması gerektiğini söyledi.

Alkin: İklim krizine karşı önceliğimiz temiz enerjiye geçişi hızlandırmak olmalı

Enerji Günlüğü - Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, ülkemizin “iklim krizine” karşı önceliğinin temiz enerjiye geçişi hızlandırmak olması gerektiğini söyledi.

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye’nin temiz enerji potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirleterek, ülkemizin “iklim krizine” karşı önceliğinin temiz enerjiye geçişi hızlandırmak olması gerektiğini vurguladı. 

TÜRKİYE ENERJİ İHTİYACINI KENDİ KAYNAKLARINDAN KARŞILAYABİLİR

Türkiye’nin mevcut enerji kaynaklarını yerinde ve doğru kullanarak enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılama potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Alkin, “Marmara ve Ege Bölgesi rüzgar potansiyeli, Ege Bölgesi yer altı sıcak su kaynakları - jeotermal enerji potansiyeli, İç Anadolu ve Akdeniz ise güneş enerji potansiyeli ile en şanslı bölgelerimiz. Güçlü doğal kaynaklara sahip ülkemizin hali hazırda elektrik enerjisi kurulu güç dağılımı ise yüzde 7,9 rüzgâr, yüzde 5,8 güneş, yüzde 1,4 jeotermal kaynaklardan karşılanıyor” dedi. 

TÜRKİYE’NİN ENERJİ İHTİYACI ARTIYOR

Alkin Türkiye’nin artan nüfusu ile enerji ihtiyacının günden güne artış gösteren ülkeler arasında yer aldığını belirterek, “Haziran ayı içerisinde ülkemizdeki elektrik tüketimi geçtiğimiz yıla oranla yüzde 0,1 arttı. Bir ay içerisinde 23 milyar kilovatsaatten fazla tükettiğimiz elektrik ihtiyacımızın yüzde 28,7’sini doğalgaz üzerinden karşılıyoruz. Öte yandan kullandığımız doğalgazın büyük bir kısmını ise ithal ediyoruz. Haziran ayı içerisinde ülkemize 154 milyon 300 bin kilovatsaat elektrik ithal edildiği açıklandı. İthal ettiğimiz enerji ile ilgili bu rakamlar cari açığa da yansırken, ülke ekonomimizi de büyük ölçüde etkiliyor” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler