1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya elektrik üretiminde kömüre başvuracak

Almanya elektrik üretiminde kömüre başvuracak

Almanya, atıl durumdaki 8,5 GW kapasiteye sahip kömür yakıtlı elektrik santrallerini ihtiyaç halinde faaliyete hazır hale getirmeyi planlıyor.

Almanya elektrik üretiminde kömüre başvuracak

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazında yaşanabilecek olası sorunlara karşı Almanya, elektrik üretiminde doğal gaz yerine kömür kullanmaya hazırlanıyor.

Almanya Ekonomi Bakanlığı, Rusya’dan doğal gaz sevkiyatında sıkıntı yaşanması olasılığına karşı Almanya, hali hazırda atıl durumda bulunan kömür yakıtlı elektrik santrallerini faaliyete geçmeye hazır hale getirecek bir plan hazırladı. Konuya yakın kaynakların Reuters'e verdikleri bilgilere göre, doğal gaz temininde sıkıntı yaşanması olasılığına karşı kömür yakıtlı santrallerin devreye alınmaya hazır hale getirilmelerine yönelik tedbirler 31 Mart 2024'e kadar yürürlükte kalacak. 

Ekonomi Bakanlığı planına göre 8,5 GW kapasiteye sahip kömür ve linyit yakıtlı santraller talep edildiğinde elektrik üretebilir konumda tutulacaklar. 

GÖNÜLLÜLÜK ESAS OLACAK

Kömür yakıtlı santral işletmecisi şirketler Bakanlık tarafından hazırlanan plana gönüllülük esası ile katılacaklar ve yapacakları masraflar kamu fonları ile telafi edilecek.  

Almanya, kömür yakıtlı santrallerin tamamını 2030'a kadar kapatmayı planlıyor. Bu yeni tedbirlerin bu hedefte bir değişiklik getirmeyeceği kaydediliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler