1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya, Rusya’dan kömür alımını sonlandırıyor

Almanya, Rusya’dan kömür alımını sonlandırıyor

Almanya Rusya’dan kömür ithalatını 1 Ağustos itibariyle sonlandırırken, petrol ithalatını da yıl sonu itibariyle durduracak.

Almanya, Rusya’dan kömür alımını sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - Almanya, 1 Ağustos’tan itibaren Rusya’dan kömür alımını sonlandıracak. Petrol alımını ise 31 Aralık’tan itibaren durduracak. 

Almanya, Ukrayna işgali ardından Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltma çalışmalarını sürdürüyor. Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Joerg Kukies, Almanya’nın Rusya’dan kömür alımını 1 Ağustos, petrol alımını ise 31 Aralık’tan itibaren durduracağını açıkladı.

Kukies, Almanya’nın kömürünün %40’ını ve petrolünün %40’ını Rusya’dan tedarik ettiğini belirterek, "Sovyet imparatorluğunun Doğu Avrupa üzerinde bir baskı aracı olan Druzhba petrol boru hattının tarihini bilen herkes, bu bağımlılıktan kurtulmanın önemsiz bir mesele olmadığını anlar. Ancak bu birkaç ay içinde başaracağımız bir şey” dedi. 

Kukies ayrıca esas sorunun doğal gaz tedariğindeki açığı kapatmak olduğunu belirtti. Almanya Rus gaz açığını kapatmak için sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithal terminalleri geliştirse de hâlâ büyük bir boşluğun olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler